fbpx
DutchEnglishTurkish
DutchEnglishTurkish

Over ons

150 jaar delicatesse!

We durven te wedden dat je nog nooit romige roomijs-baklava-broodjes hebt gehad!
Met enorme ontbijten, smakelijke lunches en voortreffelijke diners, is Mado de plaats
van buitengewone smaken!

De eerste belangrijke stap voor Mado, om een wereldmerk te worden, wordt gezet met Yaşar Patisserie. Yaşar Patisserie is een belangrijke hoeksteen om zijn 150 jaar bestaan een merk van wereldklasse te vertegenwoordigen. Omdat deze plek de eerste plaats is waar de vrijgevigheid van de natuur en de arbeid en het geduld van de mens ijsliefhebbers ontmoeten.

Twee steden in de wereld die bekend staan om ijs; de ene is Rome, de andere is Kahramanmaraş! Bekend als Romeins ijs van Italië, is het “dövme”-ijs van Kahramanmaraş een smaak en merk geworden dat wereldwijd bekend is met Mado. Osman Aga begon zijn Mado-avontuur met traditioneel ijs en verdedigt al 5 generaties lang het principe van Mado.

A Real Taste Feast

Het avontuur van echt ijs gaat terug tot 300 jaar geleden, toen werd het ijs gemaakt met melasse, honing en fruitextracten van het land. In dit avontuur verenigt de naam ijs zich met een stad.

Kahramanmaras dankt niet alleen zijn naam aan ijs, maar ook aan zijn consistentie en bijzonder comfort. Het geeft ook het geheim van de smaak van het unieke Kahramanmaras-ijs. De melk van geiten die zich voeden met keven, tijm en wilde orchideebloemen die bloeien op de plateaus van de Ahir-berg dicht bij de wolken en de salep die subtiel wordt verzameld uit de knollen van deze orchideeën!

Sectorale technologische ontwikkelingen in binnen- en buitenland worden op de voet gevolgd en de armen worden opgerold om het merk Mado bekend te maken in de wereld. Machines worden besteld vanuit Italië. Voor de productie van deze machines wordt er ‘s nachts niet geslapen. Omdat de verschillende smaak en consistentie van Mado Ice Cream belangrijk is wanneer het met de hand wordt geslagen en gemaakt met de traditionele techniek. Na veel testen en geduldig wachten, worden de machines gekocht.

In 1983 werd de technologie voor het eerst geïntroduceerd en begon de ijsproductie. 1984 MADO-ijsjes worden op de markt gebracht. In een ruimte van 300 vierkante meter wordt met 10-12 personen 200 kilo ijs per dag geproduceerd. Het wordt ‘s nachts geproduceerd en overdag verkocht. In eerste instantie zijn de steden en dorpen rond K.Maraş het doelwit. Nadat ze koelere auto’s hebben gehad, gaan ze naar verre steden. Ijs wordt eerst in containers verkocht, daarna in cornets. Binnen 10 jaar boeken de broers Kanbur snelle vooruitgang in de ijsindustrie.

Met de geboorte van het merk Mado wint de ijsindustrie aan kracht in K.Maraş. Na dit slopende proces heeft de fabriek van Yaşar Ice Cream ve Gıda Maddeleri Anonim Şirketi, gebouwd op 33.000 hectare, de capaciteit om 120 ton ijs per dag te maken. Vanaf het moment dat de ijsjes worden geproduceerd in de enorme magazijnen van de fabriek, worden ze geconserveerd zonder hun smaak te verliezen, te smelten of te bederven.

Van de beroemde Yaşar Patisserie, die een van de symbolen van K.Maraş is geworden, om nieuwe en andere producten aan te bieden aan het verjongende consumentenprofiel om te voldoen aan de behoefte aan concurrentie en differentiatie in de ijssector van Yaşar Ice Cream ve Gıda Maddeleri A.Ş., dat meer dan één merk in zijn structuur heeft: een ijsstijl die uniek is voor Turkije, gebaseerd op het feit dat vrijheid wordt gelaten voor persoonlijke behoeften en verwachtingen; Het leverde het merk Marpop op.